Midijos su salierais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Midijos su salierais


INGREDIENTAI:

1,5kg. midijų,
100ml sauso baltojo vyno,
500ml alaus,
20ml aliejaus,
2 salierų stiebeliai,
50g. svogūnų laiškų,
2 skiltelės česnako,
laurų lapelių,
petražolių,
druskos,
maltų pipirų.


GAMINIMAS:

Midijų paviršių nuvalome aštriu peiliu. Geldeles labai gerai nuplauname tekančiu šaltu vandeniu. Nuluptas česnako skilteles supjaustome smulkiai, salierų stiebelius - nedideliais gabalėliais, svogūnų laiškus - smulkiai. Supilame į puodą vyną, alų, aliejų, suberiame salierus, svogūnų laiškus, sudedame laurų lapelius, česnaką, pipirus, pasūdome ir verdame, 15 minučių, nustatę stiprią kaitrą. Sudedame midijas. Paverdame 5 minutes. Geldelėms atsidarius, išgriebiame jas, o neatsidariusias išmetame. Midijų puseles gražiai sudedame į lėkštę. Užpilame padažo, kuriame virė, užbarstome virtų salierų. Puošiame petražolėmis.

Pastabos:
Midijose yra baltymų, mineralinių medžiagų, vitaminų A,B,C,D. Jei midija gyva, ji laiko geldelę stipriai supaustą. Maistui ruošti nenaudokite jau atsidariusių midijų. Paruoštas midijas reikia suvalgyti tuoj pat, jų negalima šildyti, nes tai labai greitai gendantis produktas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668