4 porcijoms:
4 didesnių ar 6 mažesnių bulvių,
1 didelio obuiolio (rūgštesnio),
200-250 g rūkyto kumpio,
2 svogūnų,
2-3 skiltelių česnako,
2 šaukštų sviesto,
300-350 g riebios grietinėlės,
4-5 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
pipirų ir
druskos,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Bulves nulupkite, nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnus ir česnako skilteles taip pat supjaustykite griežinėliais ir apkepkite su sviestu. Obuolį nulupkite ir padalykite skiltelėmis. Į keturis nedidelius indelius ar vieną didelę kepimo formą įklokite sviestinio popieriaus.
Sluoksniuokite bulves, svogūnus, obuolius, vis pabarstydami pipirais ir druska. Tada dėkite pusę sūrio, kumpio, supjaustyto juostelėmis, vėl bulvių. Viršų vėl apibarstykite pipirais, druska, tarkuotu sūriu ir apipilkite grietinėle. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių. Tiekite apibarstę mėgstamais žalumynais.