1 kg pomidorų,
pusė nedidelės aitriosios paprikos,
dvi saldžiosios paprikos,
4 dideli saldžiarūgščiai obuoliai,
2 skiltelės česnako,
šaukštas druskos,
3 šaukštai rudojo cukraus,
džiovintų bazilikų.
GAMINIMAS:
Ties pomidorų virūnėlėmis įpjaukite kryželius ir 30 sekundžių užpilkite verdančiu vandeniu. Nulupus žievelę, pomidorus nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Paprikas ir nuluptus obuolius perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite šiaudeliais.
Paruoštas daržoves ir vaisius sudėkite į puodą, įpilkite kelis šlakelius vandens ir kaitinkite, kol užvirs. Sumažinus ugnį, troškinkite apie 40 minučių (daržovės turi suvirti) kartkartėmis pamaišant. Iki troškinimo pabaigos likus penkioms minutėms, sudėkite smulkintas aitriąsias paprikas, trintus česnakus, pagal skonį įberkite druskos.
Nepamirškite įberti bazilikų, maltų juodųjų pipirų. Karštą padažą sukrėskite į stiklainius, sandariai užsukite ir palikite atvėsti. Laikykite šaltai.