800 g šviežios karpių filė,
citrina,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos,
šviežių petražolių,
150 ml sauso baltojo vyno.
P a d a ž u i:
200 ml pieno,
žuvų sultinio,
2 šaukštai miltų,
100 g plakamosios grietinėlės,
citrinos sulčių,
4 šaukštai konservuotų kaparėlių.
GAMINIMAS:
Nuplautą ir nusausintą žuvų filė supjaustykite porcijos dydžio gabalais, apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandį pastovėti. Dėkite į karščiui atsparų nepridegantį kepimo indą, apšlakstykite sausu baltuoju vynu ir 15-20 minučių pašaukite į karštą orkaitę.
Ištraukus žuvį iš indo išgriebkite ir padėkite šiltai. Keptuvėje paskrudinkite miltus, supilkite pieną ir maišant minutę kitą pakaitinkite. Supilkite kepant žuviai susidariusį sultinį (maždaug 150 ml) ir virinkite apie 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite pipirais, pasūdykite ir palikite, kad padažas kiek pravėstų.
Įmaišykite citrinos sultis, kaparėlius ir standžiai išplaktą grietinėlę. Gauto padažo užkrėskite ant kiekvieno žuvų gabalėlio. Tiekite su ant grotelių keptais pomidorais, baklažanų, cukinijų griežinėliais.