2 morkos,
kumščio dydžio saliero gumbas,
pusė vidutinio dydžio šviežio kopūsto,
400 g šviežių baravykų,
svogūnas,
skiltelė česnako,
100 ml sauso baltojo vyno,
2 šaukštai sviesto,
pagal skonį druskos,
po kelis juoduosius ir
kvapiuosius pipirus,
laurų lapelis.
GAMINIMAS:
Grybus nuvalykite, nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir kiek pasmulkinkite. Morkas nuskuskite, saliero gumbą nulupkite ir sutarkuokite šiaudeliais. Kopūstą labai smulkiai supjaustykite. Puode storu dugnu išlydykite sviestą, jame pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
Sudėkite paruoštas daržoves ir maišant pakepinkite apie 5 minutes. Supilkite vyną ir maišant kaitinkite, kol jis išgaruos. Įpilkite pusantro litro vandens, sudėkite grybus, įmeskite laurų lapelį, po kelis juoduosius bei kvapiuosius pipirus, pagal skonį įberkite druskos ir virkite apie 20 min. Tiekite su baltos duonos skrebučiais. Tinka užbalinti grietine.