200 g pomidorų,
400 ml sultinio,
20 g svogūnų,
5 g sviesto,
10 g morkų,
10 g petražolių (šaknų),
5 g cukraus,
3 skiltelės česnako,
40 g ryžių,
druskos.
GAMINIMAS:
Smulkiai supjaustytus svogūnus kepkite svieste arba augaliniame aliejuje, kol įgis gražų auksinį atspalvį. Šviežius pomidorus supjaustykite ir kartu su apkeptais svogūnais virkite dangčiu uždengtame puode ant mažos ugnies, kol suminkštės.
Paskui sudėkite tarkuotas morkas, petražoles, ryžius, supilkite mėsos arba daržovių sultinį, įberkite druskos, cukraus, susmulkintų česnakų ir virkite dar 10-15 minučių (kol išvirs ryžiai). Tirščius pertrinkite per sietelį ir kelis kartus užvirkite, žinoma, stebėdami, kad sriuba neprisviltų.