4 kiaušiniai,
330 g rudo cukraus,
170 g ištirpinto sviesto,
10 ml vanilės,
190 g miltų,
180 g nemaltų kviečių miltų,
80 g avižinių dribsnių,
100 g kapotų lazdyno riešutų,
250 g stambiai tarkuotų neluptų kriaušių,
1 šaukštas kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio kepimo sodos,
1 1/2 šaukštelio malto cinamono,
1/4 šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Sumaišykite visus sausus produktus - miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, riešutus ir druską. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius. Palaipsniui pilkite rudąjį cukrų, kol mišinys sutirštės.
Sudėkite ištirpintą sviestą ir supilkite vanilę. Sudėkite sausą mišinį į skystį ir įmaišykite sutarkuotas kriaušes. Įdėkite tešlą į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 165 laipsnių orkaitėje apie 70 minučių.