P a g r i n d u i:
15-18 sausainių "Damų piršteliai" (arba kitokių biskvitinių sausainių),
50 ml baltojo saldaus vyno.
V a r š k ė s sluoksniui:
400 g maskarponės,
300 ml plakamosios grietinėlės,
3 šaukštai grietinės,
100 g miltelinio cukraus,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
15 g želatinos,
100 ml vandens.
V y š n i ų želės sluoksniui:
700 g vyšnių (arba 400 g šaldytų vyšnių),
50 g cukraus,
10 g želatinos,
300 ml vandens.
Apskrita torto forma (24 cm skersmens, be dugno).
GAMINIMAS:
Ant dugno išklokite nedidelį kepimo popieriaus gabalėlį, uždėkite torto žiedą ir šonus išklokite popierine apykakle. Sudėkite sausainius į formą, apšlakstykite vynu. Įdėkite trumpam į šaldytuvą. 15 g želatinos užpilkite 100 ml vandens ir palikite, kol išbrinks.
Ištirpinkite puodelyje. Maskarponę sutrinkite su grietine ir persijotu milteliniu cukrumi, supilkite vanilę. Išplakite grietinėlę ir atsargiai sumaišykite su maskarponės ir grietinės mase. Želatina ir maskarponės bei grietinėlės masė turi būti vienodos temperatūros.
Jei želatina dar karšta, įkrėskite į ją kelis šaukštus maskarponės ir grietinėlės ir išmaišykite, tik tada supilkite į likusią masę. Atsargiai išmaišykite ir sukrėskite masę ant sausainių pagrindo. Įdėkite į šaldytuvą. Jei vyšnios šviežios, su kauliukais, išinmkite juos. Vyšnias sudėkite į prikaistuvį, suberkite cukrų ir įpilkite 200 ml vandens.
Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 2-3 minutes. Nukaiskite. Sudėkite ištirpintą želatiną ir išmaišykite. Ataušinkite, bet stebėkite, kad nesustingtų. Ataušusią vyšnių masę sukrėskite ant maskarponės ir grietinėlės kremo ir palikite stingti šaldytuve mažiausiai 6 val., geriausia - per naktį.