3-4 vidutinio dydžio bulvės,
2 kiaušiniai,
šaukštas majonezo,
šaukštas grietinės,
šaukštelis garstyčių,
šaukštas augalinio aliejaus,
stiklinė miltų,
0,5 šaukštelio druskos,
šaukštelis cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
žalumynų,
grybų (pievagrybių ar kitų),
svogūnų,
kietojo sūrio.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves išvirkite, tada nulupkite ir sutrinkite. Piurė atšaldykite. Vieną kiaušinį išplakite su druska ir cukrumi. Į bulvių piurė įdėkite majonezo, grietinės, garstyčių, įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Miltus ir kepimo miltelius persijokite.
Užmaišykite tešlą (ji turėtų būti minkšta). Apdenkite ir leiskite pastovėti 30-40 minučių (galite nakčiai palikti šaldytuve). Grybus ir svogūnus apkepinkite. Virtą kiaušinį smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Sūrį stambiai sutarkuokite, žalumynus susmulkinkite.
Grybus, žalumynus, kiaušinį ir sūrį sumaišykite, galite įberti žiupsnelį aitriųjų pipirų, paprikų ir kitų prieskonių - įdaras jau paruoštas. Ant skardos patieskite kepimo popierių arba ją gerai patepkite aliejumi.
Į dubenėlį įberkite miltų. Atgnybkite nedidelį gniužulėlį tešlos, apvoliokite miltuose ir suformuokite sklindį. Kai padarysite sklindžius, į jų vidurį dėkite įdaro. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite 20-25 minutes.