2 kg bulvių,
svogūnas,
ryšelis svogūnų laiškų,
5 šaukštai majonezo,
3 šaukštai grietinės,
paprika,
prieskonių,
2 šaukštai vandens,
50 g dešrinio rūkyto sūrio,
100 g kietojo sūrio.
GAMINIMAS:
Nuskuskite bulves, supjaustykite į 4 dalis ir pastatykite virti. Baigiant virti įberkite druskos. Kol bulvės verda, paruoškite užpilą. Smulkiai sutarkuokite rūkytą sūrį, įdėkite majonezo, grietinės, svogūnų laiškų ir jums patinkančių prieskonių.
Įpilkite vandens - užpilas turi būti grietinėlės tirštumo. Supjaustykite svogūną ir papriką pusžiedžiais, susmulkinkite likusius svogūnų laiškus. Sutarkuokite kietąjį sūrį. Paruoškite skardą (geriau būtų aukštais kraštais). Kai tik bulvės išvirs, sudėkite jas į skardą.
Apliekite paruoštu užpilu, užberkite svogūnų, paprikų ir kruopščiai išmaišykite (kad į bulves įsigertų užpilo). Apibarstykite svogūnų laiškais ir tarkuotu sūriu. Kepkite vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.