500 g sūrio,
200 g salotų,
200 g vaisių (mangų, ananasų, kivių, persikų ir pan.),
3 šaukštų baltojo vyno acto,
1 šaukštelio garstyčių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštelių maltų paprikų,
salotų prieskonių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Sūrį supjaustykite gabalėliais, sudėkite į riebalais išteptą kepimo skardą, iš visų pusių apibarstykite maltomis paprikomis ir kepkite 15 min. 200 laipsnių orkaitėje. Salotas nuplaukite, nuvarvinkite ir stambiai suplėšykite.
Vaisius nuplaukite, nusausinkite, jei reikia, nulupkite, pašalinkite kauliukus, o minkštimą supjaustykite plonais griežinėliais arba kubeliais. Salotas išdėliokite į keturias lėkštes, ant jų gražiai uždėkite vaisių.
Ruošiant padažą dubenėlyje sumaišykite actą, garstyčias, šaukštą medaus, salotų prieskonius, truputį pipirų ir druskos. Plakant pamažu pilkite aliejų. Paruoštą padažą užpilkite ant salotų. Kiekvienos lėkštės viduryje padarykite vietos, įdėkite po keletą gabalėlių sūrio ir patiekite.