Virtiniai su bulvėmis receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Virtiniai su bulvėmis


Recepto įvertinimas:2 balai2 balai


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
3,5 puodelių miltų,
3 kiaušinių,
2 šaukštų grietinės,
puodelio vandens.

Į d a r u i:
450 g bulvių (nuskustų ir supjaustytų skiltelėmis),
2 šaukštų sviesto,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
svogūno,
česnako skiltelės,
1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
puodelio tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos,
pipirų,
grietinės,
svogūnų laiškų.

GAMINIMAS:

Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, grietinę, palaipsniui supilkite pusę puodelio vandens. Tešlą iškrėskite ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. Neperminkykite, tešla turi būti vientisa ir šiek tiek lipni. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir palikite pusvalandžiui.

Pagaminkite įdarą. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą kartu su aliejumi. Sudėkite sukapotą svogūną, išspaustą česnaką, kepinkite apie 2 minutes. Sumažinkite ugnį ir kepinkite svogūnus dar kelias minutes.

Jei reikia, pridėkite dar sviesto. Svogūnus pagardinkite druska, pipirais ir palikite atvėsti. Išvirusias bulves nusunkite, sudėkite atgal į puodą, kartu sudėkite ir atvėsusius svogūnus bei tarkuotą sūrį. Viską kruopščiai sumaišykite. Pagardinkite druska, pipirais, atvėsinkite.

Tešlą padalinkite į nedidelius gabalėlius, padarykite iš jų rutuliukus ir ant miltais pabarstyto paviršiaus išminkykite. Į kiekvieną tešlos blynelį dėkite bulvių įdaro. Blynelius perlenkite ir suspauskite kraštus. Į verdantį pasūdytą vandenį dėkite po 6 virtinius.

Kai išplauks į paviršių, virkite 2-4 minutes., tuomet išgriebkite kiaurasamčiu, kad nusivarvėtų. Skanu patiekti su padažu iš grietinės, sumaišytos su česnakais ar svogūnų laiškais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668