4 porcijoms reikės:
500 g maltos jautienos,
4 bandelių mėsainiams,
2 šaukštų sviesto,
4 šviežių salotų lapų,
1 svogūno,
2 pomidorų,
po žiupsnelį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
P a d a ž u i:
200 g grietinės,
2 šaukštų aitriųjų paprikų padažo,
2 šaukštų rupiai maltų garstyčių tyrės.
GAMINIMAS:
Sumaišykite padažui skirtus produktus. Maltą mėsą išmaišykite su druska, pipirais ir suformuokite keturis plokščius, maždaug 1 cm storio, maltinius, apkepinkite įkaitintame svieste, o kai susidarys rusva plutelė, ugnį sumažinkite.
Maltiniai bus iškepę, kai spustelėjus iš jų pradės skirtis skaidri sunka. Bandeles perpjaukite skersai ir įdėkite po maltinį, stambiai suplėšytą salotos lapą, siaurais žiedais pjaustytą svogūną, pomidorų skridinėlius, užpilkite pasiruošto padažo.