4 kiaušinių,
100 g plaktos rūgščios grietinės,
1 šaukšto garstyčių,
žiupsnelio įvairių prieskonių mišinio,
pipirų,
muskato riešuto,
1 svogūno,
1/2 raudonosios ir
1/2 žaliosios paprikos,
50 g sviesto.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išvirkite, nulupkite, perpjaukite per pusę. Padažas: svieste pakepinkite svogūnus ir supjaustytas kubeliais paprikas. Likusį sviestą ištirpinkite ir išsukite su garstyčiomis.
Išplakite grietinę. Viską išmaišykite, suberkite prieskonius, svogūnus, papriką. Padažą sukrėskite į dubenėlį ir pastatykite lėkštės viduryje. Kiaušinių puseles išdėliokite aplink. Valgykite su skrudinto batono riekelėmis.