3 kg paprikų,
300 g svogūnų,
300 g morkų,
250 g cukraus,
250 ml aliejaus,
200 ml 9 proc. acto,
200 ml vandens,
5 šaukšteliai druskos.
GAMINIMAS:
Svogūnus supjaustykite žiedais. Paprikas nuplaukite, 2 minutes pavirkite vandenyje, po to atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Morkas nuskuskite, supjaustykite kubeliais, 7 minutes pavirkite, po to atvėsinkite po šalto vandens srove.
Sumaišykite su svogūnais ir paprikomis, sudėkite į emaliuotą indą ir užpilkite vandeniu. Įpilkite į daržoves acto, aliejaus, įberkite cukraus ir druskos, pastatykite ant silpnos ugnies, pakaitinkite iki užvirimo ir ant silpnos ugnies kaitinkite 15 minučių.
Salotas sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite ir leiskite atvėsti. Taip paruoštas daržoves galite saugoti kambario temperatūros patalpose.