T e š l a i:
stiklinė miltų,
pusė stiklinės pieno,
pusė stiklinės vandens,
kiaušinis,
šaukštas aliejaus,
druskos,
saujelė šviežių špinatų,
šaukštelis kapotų bazilikų.
Į d a r u i:
250 g tepamojo lydyto sūrelio be priedų,
200 g lašišų filė,
2 skiltelės česnako,
100 g fetos,
pagal skonį druskos,
pipirų,
citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Šviežius špinatus perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite, stambiai suplėšykite ir sumeskite į plakti skirtą indą. Ten pat sudėkite visus tešlai gaminti skirtus ingriedientus ir elektyriniu plakikliu užmaišykite tešlą. Tešlą bent pusvalandžiui palikite pastovėti, kad išbrinktų miltai.
Tepamąjį sūrelį sumaišykite su feta, kapotais česnakais, įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, įspauskite citrinų sulčių. Iškepkite iš tešlos apskritus lietinius. Atvėsusius aptepkite sūrelio įdaru, paskleiskite smulkintos lašišos, viską tolygiai paskirstykite, susukite į ritinėlį.