Škotiški trapučiai receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Škotiški trapučiai


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

225 g kvietinių miltų,
60 g ryžių miltų,
175 g minkšto sviesto,
60 g cukraus,
25 g miltinio cukraus,
šaukštelis vanilės esencijos,
druskos.

GAMINIMAS:

1. Sumaišome ir persijojame kvietinius ir ryžių miltus, žiupsnelį druskos.
2. Sviestą plakame plaktuvu maždaug minutę. Paskui suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa puri. Toliau plakdami supilame vanilės esenciją.
3. Mediniu šaukštu sumaišome miltus ir sviesto masę. Išverčiame ant miltais pabarstytos lentelės.
4. Padalijame tešlą į dvi lygias dalis. Iš kiekvieno gabalėlio padarome paplotį.
5. Dvi neaukštas tortų formas patepame riebalais. Įklojame į jas tešlą, apibarstome miltiniu cukrumi ir keliose vietose subadome šakute.
6. Kiekvieną paplotėlį aštriu peiliu supjaustome į 8 dalis.
7. Kepame 120° C karštumo orkaitėje valandą. Paliekame formoje atvėsti 5 minutes.
8. Iškeptus paplotėlius išimame ir padedame ant lentelės. Aštriu peiliu atskiriame sausainėlius ir sudedame ant grotelių visiškai atvėsti. Laikome sandariai uždarytuose indeliuose.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 1 val. 25 min. Sausainyje: apie 160 kcal (16 sausainių)

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668