Įvairių daržovių,
acto,
druskos,
cukraus,
cinamono,
gvazdikėlių,
kvapiųjų pipirų,
krapų ir
kalendrų sėklų.
GAMINIMAS:
Visų daržovių imkite daugmaž po lygiai ir supjaustykite jas maždaug kiaušinio ketvirčio dydžio gabaliukais. Morkas, salierus, kaliaropes 5 minutes pavirkite. Žiedinius kopūstus išskirstykite, sudėkite į šaltą vandenį, užvirkite ir iškart suverskite į kiaurasamtį.
Cukinijas nuvalykite, baklažanus 2-3 minutėms sumeskite į verdantį vandenį su šaukštu druskos ir uždenkite, kad neiškiltų į paviršių ir nebūtų apkartę. Svogūnus (ne itin didelius) supjaustykite į 2-4 dalis.
Galite dėti obuolių, česnakų, šviežių agurkų. Marinatą paruoškite taip: litre vandens, įbėrę šaukštą cukraus bei druskos ir įpylę šaukštą 10 proc. acto, 5-7 minutes pavirkite maltus gvazdikėlius, cinamoną, kvapiuosius pipirus, krapų ir kalendrų sėklas.
Daržoves 3 kartus užpilkite verdančiu skysčiu, sudėkite sluoksniais į 1 ar 0,7 l stiklainius, užsukite sraigtiniais dangteliais. Prieš patiekdami į stalą, marinatą nupilkite, daržoves sumaišykite.