2 stambūs baklažanai,
250 g mocarelos,
400 g faršo, pagardinto žolelėmis ir česnakais,
700 g konservuotų trintų pomidorų,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
keli bazilikų lapeliai,
sviesto,
pipirų ir kitų prieskonių.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestu patepkite kepimo formą. Druska, pipirais ir kitais prieskoniais pagardinkite baklažano gabalėlius ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol gražiai apskrus. Apdžiovinkite ant popierinių rankšluoščių. Į keptuvę sudėkite faršą, pakepkite, sukrėskite konservuotus trintus pomidorus ir dar minutę pakepkite.
Į kepimo formą dėkite sluoksnį baklažanų, tada faršo su pomidorais, pabarstykite bazilikų lapeliais. Paskutinis sluoksnis turi būti aplietas mėsos ir pomidorų padažu. Ant viršaus uždėkite mocarelos. Kepkite 20 minučių. Leiskite kiek atvėsti ir patiekite su duona.