1 kg triušis,
50 g sviesto,
svogūnas su įsmeigtu gvazdikėliu,
petražolių,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
40 g sviesto,
30 g miltų,
kiaušinio trynys,
citrina,
grietinės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Triušį padalykite į 6 gabalėlius ir apkepkite keptuvėje su sviestu, paskui sudėkite į gretpuodį. Įpilkite vandens, kad apsemtų mėsą, įdėkite petražolių, svogūną, įberkite druskos ir pipirų. Ant grotelių padėkite nuskustų bulvių.
Uždenkite dangčiu ir troškinkite triušį 15 minučių. Paruoškite padažą: pakepkite miltus su sviestu, įpilkite 0,5 l sultinio, įberkite druskos, pipirų. Užvirkite. Nukelkite nuo ugnies ir sumaišykite su tryniu, grietine ir citrinos sultimis. Tiušieną patiekite aplietą padažu.