250 g maskarponės,
2 kaimiški kiaušiniai,
250 ml plakamosios grietinėlės,
šaukštelis vanilinio cukraus,
pusės citrinos sulčių,
pusė stiklinės rudojo cukraus,
šaukštas klevų sirupo,
po stiklinę raudonųjų serbentų ir
aviečių,
50 ml aviečių likerio.
GAMINIMAS:
Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada atskirkite trynius nuo baltymų ir trynius su cukrumi išplakite iki vientisos purios masės. Maskarponę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, šluotele įplakite kiaušinių plakinį.
Šaldytuve gerai atšaldytą grietinėlę išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai sumaišykite su maskarpone. Serbentus nuskabykite nuo šakelių, sumeskite į gilesnį indą su avietėmis, supilkite klevų sirupą, aviečių likerį ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
Tuomet tyrę pertrinkite per sietelį ir labai palengva, kad pasidarytų dvispalvė marmurinė masė, įmaišykite į maskarponę. Paruoštą ledų masę pilkite į platų indą ir per naktį šaldykite kameroje. Tiekite su šviežiomis avietėmis ir serbentais.