2 kiaušinių tryniai,
300 ml neriebios grietinėlės,
4 šaukštai rudojo cukraus,
šaukštas sviesto,
apelsinas,
šaukštas apelsinų cukrintinių,
šaukštelis nutarkuotų apelsinų žievelių,
pagal skonį vanilinio cukraus,
50 ml apelsinų likerio,
keli mėtų lapeliai (papuošimui).
GAMINIMAS:
Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę, apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją odelę ir išskirkite skiltelėmis. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, užkaitinkite, suberkite cukrų ir pakaitinkite, iki jis ištirps. Tada puodelį nukelkite nuo ugnies, kiek pravėsinkite ir po truputį supilkite gerai išplaktus kiaušinių trynius.
Nuolat maišant šaukštu mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies, iki sutirštės. Nukelkite puodą nuo viryklės, įmaišykite sviestą, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles, vanilinį cukrų, sumeskite cukrintinius, supilkite likerį. Kai masė pravės, sumeskite smulkintas apelsino skilteles ir viską gerai išmaišykite.
Atvėsintą ledų masę supilkite į plastikinį indą, uždenkite ir pastatykite į šaldiklį 3-4 valandoms. Tiekite su apelsinų griežinėliais.