Ananasas,
150 g cukraus pudros,
250 g jogurto (nesaldaus).
GAMINIMAS:
Ananasą perpjaukite pusiau. Išpjaukite minkštimą nepažeisdami žievės (todėl iš pradžių subadykite minkštimą peiliu, o paskui šaukšteliu išskobkite į dubenėlį). Ananaso žievė bus originalus indas, todėl jos neišmeskite - iškart padėkite į šaldiklį.
Dubenėlyje esantį minkštimą susmulkinkite, įdėkite cukraus pudros ir maišykite iki minkštos vienalytės masės. Paskui supilkite jogurtą ir vėl išmaišykite. Gautą masę supilkite į ledukams ruošti skirtą indą ir įdėkite į šaldiklį.
Kai visiškai užšals (maždaug kitą dieną), išimkite ir sutrinkite. Supilkite į išskobtas ananasų puseles ir įdėkite į šaldymo kamerą. Prieš valgant vertėtų 5-10 minučių leisti pastovėti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.