2 dideli sunokę avokadai,
200 ml vištienos sultinio,
200 ml neriebios grietinėlės,
pomidoras arba saldžioji paprika,
šaukštelis citrinų sulčių,
alyvuogių aliejaus,
ryšulėlis petražolių,
žiupsnelis kario,
druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Nulupkite avokadus, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, sutrinkite minkštimą šakute arba elektriniu grūstuvu. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų. Virtuviniu kombainu sumaišykite avokadų tyre su grietinėle ir atvėsintu sultiniu. Jei neturite kombaino, suplakite sriubą šluotele ir pertrinkite per sietelį, kad susidarytų vienodo tirštumo masė.
Pasūdykite pagal skonį, pagardinkite pipirais. Prieš tiekiant sriubą atšaldykite. Išpilstykite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po šaukštą kubeliais pjaustytų pomidorų arba saldžiųjų paprikų, apšlakstykite aliejumi, papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis.