T e š l a i:
300 g miltų,
kiaušinis,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
šaukštelis druskos,
malto muskato.
Į d a r y t i:
300 g jautienos minkštimo,
50 g saliero gumbo,
morka,
svogūnas,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 česnakų skiltelės,
šaukštas garstyčių,
šaukštas pomidorų padažo,
šaukštas smulkintų mairūnų,
1/2 šaukštelio smulkinto šviežio rozmarino,
8 šaukštai džiūvėsėlių,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Iš nurodytų produktų ir 80 ml šilto vandens užminkykite glotnią tešlą, ją iškočiokite į ploną lakštą. Morką, svogūną bei česnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Mėsą sumalkite ir su daržovėmis apkepinkite aliejuje. Pridėkite saliero kubelius, pomidorų padažą, garstyčias, žoleles, prieskonius, suberkite džiūvėsėlius ir sumaišykite.
Įdarą krėskite ant tešlos lakšto, išlyginkite, suvyniokite, kraštus užspauskite. Skardą ištepkite aliejumi, dėkite pyragą ir 30-35 minutes kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą supjaustykite riekelėmis ir tiekite.