Špinatais įdarytas veršienos vyniotinis receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Špinatais įdarytas veršienos vyniotinis


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

2 kg veršienos be kaulo,
400 g šviežių špinatų,
2 morkos,
2 svogūnai,
poras,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai miltų,
3 gvazdikėliai,
4 juodųjų pipirų žirneliai,
lauro lapelis,
aliejaus,
druskos.

GAMINIMAS:

Nedideliame puodelyje užkaiskite truputį pasūdytą vandenį. Špinatus perrinkite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Jas merkite į verdantį vandenį, minutę pavirkite, tada krėskite į kiaurasamtį ir gerai nuvarvinkite. Paruoškite įdarą. Du kiaušinius kietai išvirkite, perliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite.

Morkas, svogūnus ir porą nuplaukite, nulupkite. Susmulkinkite vieną morką, vieną svogūną ir baltąją poro dalį. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir tris minutes kepkite daržovių gabalėlius. Likusias daržoves ir žaliąją poro dalį atidėkite.

Dubenyje sumaišykite keptas daržoves, kiaušinius ir špinatus. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pasūdykite. Dar kartą viską išmaišykite. Veršienos gabalą nuplaukite, nusausinkite ir dėkite ant lentelės. Nedideliu, aštriu peiliu rėžkite išilgai, kad atsiskirtų trečdalis viso mėsos gabalo storio.

Kai liks du centimetrai iki krašto, nebepjaukite. Atverskite nurėžtą sluoksnį, storoje dalyje įpjaukite gilią kišenę, į ją sukraukite įdarą ir uždenkite plonąja dalimi. Įpjovą per visą ilgį kas du centimetrus susmaigstykite mediniais smeigtukais, o juos suraišiokite siūlu.

Puode užvirinkite vandenį. Sudėkite morką, svogūną, žaliąją poro dalį, įmeskite gvazdikėlius, pipirų žirnelius, lauro lapelį. Vyniotinį į puodą dėkite siūle žemyn, užvirkite, nugraibykite putas, sumažinkite ugnį, pridenkite ir virkite 1 1/2 val. Išvirtą įdarytą veršieną dėkite į indą, užklokite maisto plėvele ir kelias minutes paaušinkite.

Ištraukite smeigtukus, nuriškite siūlus. Gaminį supjaustykite 1 1/2 cm storio griežinėliais. Tiekdami vyniotinį apliekite trupučiu sultinio, kuriame jis virė.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668