Angliškai kepti viščiukai receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Angliškai kepti viščiukai


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

2 viščiukai po 500-600 g,
200 g sviesto,
svogūnas,
ryšelis kalendrų,
ryšelis krapų,
nedidelis ryšelis svogūnų laiškų,
jauno česnako galvelė,
baziliko šakelė,
2 šaukštai cukraus,
druskos,
maltų pipirų.

P a d a ž u i:
100 ml sauso baltojo vyno,
100 ml 10 proc. riebumo grietinėlės.

G a r n y r u i:
cukinija,
baklažanas,
2 svogūnai,
2 pomidorai,
šaukštas cukraus,
šaukštas tarkuoto šveicariško sūrio,
jauno česnako galvelė,
aliejaus,
druskos,
maltų pipirų.

GAMINIMAS:

Sviestą ištirpinkite puodelyje. Kalendras, krapus, baziliką ir svogūnų laiškus kruopščiai nuplaukite, apdžiovinkite. Pusę krapų ir kalendrų atidėkite į šalį. Česnaką ir svogūną nulupkite. Likusius krapus ir kalendras, bazilikus, svogūnų laiškus, česnaką ir svogūną labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su lydytu sviestu.

Mišinį gardinkite pipirais ir druska, tada ataušinkite iki kambario temperatūros. Viščiukus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Imkite medinį pagaliuką buku galu ir juo atsargiai, kad neįplėštumėte, atskirkite odą. Viščiuką dėkite ant lentelės krūtinėle žemyn. Žalumynų ir sviesto mišinį sukrėskite į konditerinį maišelį.

Viena ranka pakelkite viščiuko odą, atsargiai išspauskite po ja pusę mišinio. Odą paleiskite ir atsargiai rankomis tolygiai paskirastykite sviesto mišinį ant visos nugaros, kojų ir sparnelių. Tada apverskite viščiuką, pakelkite odą ant krūtinėlės ir taip pat aptepkite sviesto mišiniu kitą pusę.

Taip pat paruoškite antrą viščiuką. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Viščiukus įriškite į kepimo maišelius, šaukite į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių. Skardą ištraukite iš orkaitės, bet jos neišjunkite. Atsargiai įpjaukite maišelius, į puodelį nupilkite kepimo sultis.

Keturis šaukštus sulčių sumaišykite su cukrumi. Viščiukus ištraukite iš maišelių, dėkite į skardą, apliekite sultimis su cukrumi ir kepkite dar 15 minučių. Kol viščiukai kepa, paruoškite garnyrą. Cukinijas nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Juos berkite į pasūdytą verdantį vandenį, minutę pavirkite, pilkite į kiaurasamtį ir gerai nuvarvinkite.

Nulupkite viršutinę česnako luobą, galvutę su lapais smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, greitai apkepinkite česnakus ir cukinijas, įberkite druskos, cukraus ir pipirų. Viską išmaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol aliejus taps panašus į marmeladą.

Tada nukaiskite, ataušinkite ir sumaišykite su plonais žiedais pjaustytais svogūnais. Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Juos pabarstykite druskos ir cukraus mišiniu, kad išleistų karčias sultis, tada nuplaukite šalto vandens srove ir minutę plikykite verdančiu vandeniu.

Tada griežinėlius dėkite ant popierinių servetėlių, nusausinkite, paskui apkepinkite su aliejumi po minutę iš abiejų pusių. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais. Ant kiekvieno baklažano griežinėlio dėkite po pomidoro riekelę, tepkite po šaukštą cukinijų padažo.

Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu. Skardą šaukite į orkaitę ir 4-5 minutes kepkite, kol ant sūrio susidarys aukso spalvos plutelė. Paruoškite padažą. Vyną sumaišykite su dviem šaukštais kepimo sulčių ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, pilkite grietinėlę, suberkite likusius kapotus žalumynus.

Neuždengtą padažą kaitinkite ant mažos ugnies, kol pusė jo nuvirs, tada nukaiskite. Abu viščiukus perpjaukite pusiau, tiekite karštus su garnyru ir padažu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668