1 jautienos nugarinės,
1 skilt. česnako,
2 šakelių rozmarinų,
3 šakelių čiobrelių,
30 ml aliejaus,
pagal skonį druskos,
juodųjų šviežių grūstų pipirų,
1 kg daržovių (špagagų, bulvių, morkų, žiedinių kopūstų, brokolių, ankštinių pupelių).
GAMINIMAS:
Nulupkite ir sutarkuokite česnaką. Susmulkinkite rozmarinus ir čiobrelius ir sumaišykite juos su česnaku, druska, pipirais ir aliejumi. Prieskonių mišiniu gerai įtrinkite jautienos nugarinės gabalą iš visų pusių. Paruoštą mėsą dėkite į kepimo skardą ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę.
Kepkite 45-50 minučių. Paruoškite savo mėgstamas daržoves-nuskuskite ir pasmulkinkite-ir dėkite į elektrinį garintuvą. Garinkite daržoves taip, kaip nurodo prietaiso instrukcija. Daržoves pagardinkite druska ir pipirais.
Kai jautiena iškeps, ištraukite ją iš orkaitės ir palikite 10 minučių pastovėti. Tuomet pjaustykite griežinėliais ir patiekite su garintomis daržovėmis. Kepimo skardoje susidariusias mėsos sultis naudokite kaip padažą.