Į d a r u i:
200 g varškės,
125 ml pieno,
100 g aguonų,
100 g razinų,
2 kiaušinių trynių,
pagal skonį cukraus.
T e š l a i:
110 g miltų,
250 ml pieno,
3 kiaušinių,
15 g sviesto,
3 valg. šaukšt. aliejaus,
pagal skonį druskos.
GAMINIMAS:
Įdaro masei skirtas aguonas ir razinas supilkite į karštą pieną ir šildykite, kol sutirštės masė. Įdėkite cukraus, gerai išmaišykite ir palikite atvėsti. Paruoštą mišinį sumaišykite su varške ir 2 kiaušinio tryniais. Tešlai skirtus miltus išsijokite į dubenį, supilkite pieną ir įberkite žiupsnelį druskos.
Įmuškite 1 kiaušinį ir 2 trynius ir gerai išmaišykite tešlą. Įkaitintoje keptuvėje kepkite plonus blynelius (tik iš vienos pusės). Išimkite blyną į lėkštę, dėkite įdarą ir suvyniokite blynelį. Blynelius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepkite išlydytu sviestu ir kepkite 15 min. 180 laipsnių orkaitėje. Patiekite su pienu arba sultimis.