2 saldūs gražios formos apelsinai,
4 nedideli virti burokėliai,
150 g ožkų pieno sūrio,
pusė stiklinės skrudintų kedrinių pinijų,
saujelė nedidelių salotų lapelių,
kriaušė,
2 šaukšteliai balzaminio padažo,
po šaukštą citrinų sulčių ir
aliejaus,
šaukštelis Viduržemio jūros prieskonių.
U ž p i l u i:
po šaukštelį medaus,
grūdėtųjų garstyčių ir
citrinų sulčių,
skiltelė česnako.
GAMINIMAS:
Burokėlius supjaustykite griežinėliais, po vieną išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite balzaminio padažo, citrinų sulčių ir aliejaus užpilu, pagardinkite prieskoniais ir, iki apskrus kaip traškučiai, kepkite orkaitėje.
Apelsinus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išskobkite vidų, nuo išimtų apelsinų skiltelių pašalinkite baltąją odelės dalį ir apelsinus kiek pasmulkinkite. Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius.
Supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Kedrines pinijas paskrudinkite, ožkų pieno sūrį supjaustykite kubeliais. Giliame dubenyje sumaišykite riešutus, kriaušes, apelsinus, ožkų pieno sūrį ir po truputį krėskite į išskobtas apelsinų puseles.
Ant viršaus dėkite atvėsintų burokėlių traškučių ir po salotos lapelį. Užkandėlę apliekite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų.