160 g petražolių,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 pjaustyti svogūnų laiškai,
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės,
4 didelės nuskustos ir supjaustytos bulvės,
1,5 l vištienos sultinio,
300 ml riebios grietinėlės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Petražoles nuplaukite ir nuskinkite nuo kotelių lapelius. Kotus supjaustykite. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnų laiškus ir susmulkintus petražolių kotus. Apkepkite 10 - 15 min., tada sudėkite česnaką ir bulves.
Puodą uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 8 minutes arba kol daržovės suminkštės. Supilkite sultinį ir virkite dar 10 minučių. Tuo metu supjaustykite pusę petražolių lapų. Likusius lapus 30 sekundžių užpilkite verdančiu vandeniu, jį nupilkite ir perplaukite šaltu vandeniu.
Supjaustytas petražoles sudėkite į sriubą, pavirkite 2 minutes, tada elektriniu trintuvu suplakite, kol gausite tyrės konsistenciją - sriuba taps malonios žalios spalvos. Į pagamintą patiekalą supilkite grietinėlę ir pagardinkite druska bei pipirais.