200 g ryžių,
12 vnt. kalmarų filė,
4 v. š. alyvuogių aliejaus,
1 citrinos,
pagal skonį druskos,
pipirų ir cukraus,
200 g šaldytų krevečių,
100 g saulėje džiovintų pomidorų,
1 skilt. česnako.
GAMINIMAS:
Aliejų išmaišykite su išspaustomis citrinos sultimis, susmulkinta žievele, druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus. Ryžius išvirkite. Krevetes atšildykite, pomidorus susmulkinkite. Viską išmaišykite. Pagardinkite spaustu česnaku, druska, pipirais.
Kalmarus nuplaukite. Pripildykite ryžių įdaro, persmeikite mediniais pagaliukais ir pašlakstykite paruoštu aliejumi. Įdarytus kalmarus kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 3 min. Patiekite su žalumynais, citrinos riekelėmis.