100 g vytintos dešros,
100 g kvietinių miltų,
100 ml pieno,
100 ml vandens,
1 kiaušinio,
2 v. š. aliejaus,
1 morkos,
1 mažos paprikos,
100 g porų,
50 ml grietinėlės,
2 šak. šviežių krapų,
pagal skonį druskos,
1 kiaušinio plakiniui.
GAMINIMAS:
Iš miltų, pieno, vandens, 1 kiaušinio ir žiupsnelio druskos užmaišykite tešlą ir aliejumi pateptoje keptuvėje iškepkite lietinius blynus. Morką nuskuskite. Pašalinkite paprikos sėklas. Morką, papriką ir porą smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Kai daržovės suminkštės, supilkite grietinėlę ir pakaitinkite, kol sutirštės. Pabaigoje daržoves pagardinkite smulkintais krapais, pagal skonį įberkite druskos. Į lietinių vidurį krėskite šaukštą paruošto įdaro, ant jo dėkite gabalėlį vytintos dešros. Perlenkite blynelį per pusę, tada suimkite kraštus ir sukabinkite juos mediniu pagaliuku.
Taip paruoštus blynelius dėkite ant sviestu išteptos skardos (arba skardą galite iškloti kepimo popieriumi), patepkite blynelius kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 5-8 minutes.