500 g žuvų filė,
400 g pranzūziško batono,
200 g svogūnų,
500 ml pieno,
150 g fermentinio sūrio,
majonezo,
žalumynų,
druskos,
pipirų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Susmulkinkite svogūnus ir žalumynus. Smulkiai supjaustykite žuvis. Sutarkuokite sūrį. Viską sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Batoną supjaustykite 2 cm storio gabalėliais, pamirkykite piene ir lengvai nuspauskite skysčio perteklių.
Kepimo formą patepkite aliejumi, sudėkite batono gabalėlius ir kiekviename iš jų padarykite įdubas (paprasčiausiai įspauskite pirštais. Į jas dėkite paruošto įdaro, patepkite majonezu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 min.
Tada ištraukite iš orkaitės, pabarstykite tarkuotu sūriu ir dar įstatykite į orkaitę 5-7 min. Jei nenorite papildomų kalorijų, sūrio galite nebarstyti - "lizdeliai" skanūs ir be jo. Juos galima valgyti ir karštus, ir šaltus.