6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukštelio druskos,
1 svogūno,
600 g vištienos filė,
0,25 šaukštelio šafrano,
250 g šviežių arba šaldytų žirnelių,
80 ml pomidorų padažo,
250 g vidutinio ilgio ryžių,
750 ml vištienos sultinio.
GAMINIMAS:
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais, susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir keletą minučių pakepinkite svogūną. Tada sudėkite vištieną, suberkite druską. Išmaišykite ir kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 10-15 minučių.
Nenukėlę keptuvės nuo ugnies, suberkite ryžius ir gerai pamaišykite. Supilkite karštą vištienos sultinį, išmaišykite. Sukrėskite pomidorų padažą. Paragaukite - jei trūksta, įberkite dar druskos, taip pat šafrano. Užvirinkite ir leiskite paelijai pasitroškinti 5 minutes.
Tada sumažinkite ugnį ir palikite pasitroškinti dar 10-15 minučių. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, uždenkite aliuminine folija ir susukite į rankšluostį. Taip laikykite 5 minutes. Papuoškite žalumynais ir tiekite į stalą.