1 stiklinė ryžių,
1 svogūno galvutė,
1 morka,
1 pomidoras,
1 saldžioji paprika,
2 skiltelės česnako,
5 g šviežių krapų,
10 g šviežių petražolių,
augalinio aliejaus,
druskos pagal skonį.
GAMINIMAS:
Ryžius perplaukite, suberkite į indą storu dugnu, užpilkite karštu vandeniu arba vištienos sultiniu ir išvirkite ant nedidelės ugnies. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite aliejuje, kol pagels, sudėkite tarkuotas morkas, šiaudeliais supjaustytą saldžiąją papriką ir pomidorą.
Patroškinkite 7-8 minutes, sudėkite į ryžius, pasūdykite. Viską išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite 5-7 minutes. Likus 2 minutėms iki gaminimo pabaigos suberkite smulkintus žalumynus ir česnaką. Išjungę viryklę dar palikite pastovėti kelias minutes ir tuomet jau patiekite.