1 kg baklažanų,
1 kg sunokusių pomidorų,
300 g mocarelos,
100 g parmezano,
2 skiltelės česnako,
ryšulėlis šviežių bazilikų,
aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Baklažanų griežinėlius apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nusivarvėtų riebalai. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite stambiais kubeliais.
Mocarelą supjaustykite griežinėliais, bazilikus smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai pakepinkite išspaustą česnaką, sudėkite pomidorus ir bazilikus, virkite padažą 10 min., pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą sluoksniais sudėkite baklažanus, pomidorų padažą ir mocarelą.
Kepkite 40 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Baigiant kepti apibarstykite tarkuotu parmezanu.