Baklažanų apkepas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Baklažanų apkepas


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1 kg baklažanų,
1 kg sunokusių pomidorų,
300 g mocarelos,
100 g parmezano,
2 skiltelės česnako,
ryšulėlis šviežių bazilikų,
aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

GAMINIMAS:

Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Baklažanų griežinėlius apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nusivarvėtų riebalai. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite stambiais kubeliais.

Mocarelą supjaustykite griežinėliais, bazilikus smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai pakepinkite išspaustą česnaką, sudėkite pomidorus ir bazilikus, virkite padažą 10 min., pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą sluoksniais sudėkite baklažanus, pomidorų padažą ir mocarelą.

Kepkite 40 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Baigiant kepti apibarstykite tarkuotu parmezanu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668