500 g vištų kepenėlių,
400 g rizoto ryžių,
200 ml pieno,
didelis svogūnas,
pusė pakelio sviesto,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai grietinėlės,
30 g tarkuoto parmezano,
šviežių petražolių,
žiupsnelis maltos aitriosios paprikos,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Vištų kepenėles užpilkite pienu ir valandą palaikykite šaldytuve. Nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, sudėkite svogūnus, nuolat maišant kepkite, kol svogūnų gabalėliai taps perregimi ir įgaus auksinį atspalvį. Sudėkite kepenėles, pagardinkite aitriąja paprika, maišydami kepkite apie 10 min.
Kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite nuplautus ir nuvarvintus ryžius, kepkite maždaug 2 min. Įpilkite šiek tiek vištienos sultinio, palaukite, kol ryžiai sugers skystį, įpilkite dar šlakelį sultinio.
Taip pamažu supilkite visą sultinį ir grietinėlę. Sudėkite kepenėles, tarkuotą sūrį ir atsargiai išmaišykite. Tiekite daugiaryžį su kapotomis petražolėmis.