Ryžiai su kepenėlėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ryžiai su kepenėlėmis


INGREDIENTAI:

500 g vištų kepenėlių,
400 g rizoto ryžių,
200 ml pieno,
didelis svogūnas,
pusė pakelio sviesto,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai grietinėlės,
30 g tarkuoto parmezano,
šviežių petražolių,
žiupsnelis maltos aitriosios paprikos,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Vištų kepenėles užpilkite pienu ir valandą palaikykite šaldytuve. Nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.

Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, sudėkite svogūnus, nuolat maišant kepkite, kol svogūnų gabalėliai taps perregimi ir įgaus auksinį atspalvį. Sudėkite kepenėles, pagardinkite aitriąja paprika, maišydami kepkite apie 10 min.

Kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite nuplautus ir nuvarvintus ryžius, kepkite maždaug 2 min. Įpilkite šiek tiek vištienos sultinio, palaukite, kol ryžiai sugers skystį, įpilkite dar šlakelį sultinio.

Taip pamažu supilkite visą sultinį ir grietinėlę. Sudėkite kepenėles, tarkuotą sūrį ir atsargiai išmaišykite. Tiekite daugiaryžį su kapotomis petražolėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668