250 g kuskuso,
5 šaukštai miltelinio cukraus,
sauja razinų,
sauja džiovintų abrikosų,
50 g sviesto,
šaukštelis cinamono.
GAMINIMAS:
Kuskusą suberkite į nedidelį puodą, įpilkite 300 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite išbrinkti. Tai užtruks maždaug valandą. Nuplaukite razinas ir abrikosus, pamirkykite šiltame vandenyje. Kai abrikosai suminkštės, supjaustykite vaisius nedideliais gabalėliais.
Užkaiskite puodą su kuskusu, sudėkite sviestą, įmaišykite miltelinį cukrų, razinas ir abrikosų gabalėlius, maišant pakaitinkite porą minučių. Išdėliokite kuskusą į lėkštes ir apibarstykite cinamonu. Šį desertą galite tiekti ir šaltą aukštose taurėse.
Kuskusą dar galite pagardinti riešutais. Ypač tinka nesūdytos pistacijos. Jei tokių neturite, trumpai pamirkykite sūdytas pistacijas šiltame vanenyje, kad nesiplautų druska.