Balta nuga su riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Balta nuga su riešutais


INGREDIENTAI:

400 g medaus,
500 g lazdynų riešutų,
250 g cukraus,
2 kiaušinių baltymai,
šaukštelis vanilinio cukraus,
2 apskriti vaflių lakštai.


GAMINIMAS:

Riešutus nuplaukite, nuvarvinkite ir išdžiovinkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles. Sukrėskite medų į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol jis iš permatomo virs matiniu, tik neleiskite užvirti.

Suberkite cukrų, maišydami toliau kaitinkite, kol masė taps vientisa ir šviesiai geltonos spalvos. Dubenyje iki standžių putų suplakite kiaušinių baltymus. Toliau kaitinant medaus ir cukraus mišinį po šaukštelį pamažu įmaišykite kiaušinių baltymus.

Masė turi būti tiršta ir beveik baltos spalvos. Toliau kaitinkite ant silpnos ugnies maždaug 30 min., neleiskite užvirti. Galiausiai suberkite vanilinį cukrų, dalimis sudėkite riešutus. Masę sukrėskite ant vaflio lakšto, tolygiai paskirstykite aliejumi patepta mentele.

Uždėkite kitą lakštą, šiek tiek paspauskite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 12 val. laikykite šaldytuve. Aštriu peiliu supjaustykite gardėsį norimo dydžio gabalėliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668