2 saujos šviežių špinatų lapelių,
indelis saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
4 kiaušiniai,
pagal skonį druskos ir
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
P a d a ž u i:
2 skiltelės česnako,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai pesto padažo,
pusė raudonojo svogūno,
pagal skonį druskos ir
maltų juodųjų pipirų,
džiovintų Provanso žolelių.
GAMINIMAS:
Špinatus nuplaukite, nuvarvinkite, gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Sudėkite į sandarų indą ir bent valandą palaikykite šaldytuve - bus traškesni. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais. Špinatus sumeskite į gilų dubenį, ant viršaus sudėkite kiaušinius, gerai nuvarvintus saulėje džiovintus pomidorus.
Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoškite padažą: raudonąjį svogūną nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pesto padažu, druska ir džiovintomis Provanso žolelėmis. Prieš tiekiant salotas apšlakstykite paruoštu padažu.