Lašišų ir bulvių apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lašišų ir bulvių apkepas


INGREDIENTAI:

Apie 600 g bulvių,
50 g sviesto,
5 šaukštai grietinės,
saujelė tarkuoto parmezano,
pagal skonį druskos,
kapotų žalumynų (krapų, petražolių, pipirnių).

Į d a r u i:
0,5 kg lašišų filė,
2 stiklinės pieno,
po 50 g miltų ir sviesto,
stiklinė šaldytų žirnelių,
150 ml grietinėlės,
pagal skonį druskos,
džiovintų arba šviežių čiobrelių,
laurų lapelių ir
juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite ir gerai sugrūskite mediniu grūstuvėliu. Sudėkite sviestą, grietinę, sūrį, bulvių košę, pasūdykite, pagardinkite šviežiais kapotais žalumynais.

Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, padalykite į kelias dalis. Dėkite į riebalais pateptą karščiui atsparų kepimo indą, užpilkite pienu, užberkite juodųjų pipirų ir trupintų laurų lapelių. Kepkite apie 10 min. karštoje orkaitėje.

Paruoškite padažą: svieste pakepinkite miltus. Kai jie dailiai parus, pamažu pilkite lašišai kepant išsiskyrusį skystį ir maišykite, kol padažas taps vientisas. Tik tada suberkite atšildytus ir nusausintus žirnelius.

Paruoštu padažu apliekite lašišą, sumeskite čiobrelius, supilkite grietinėlę. Ant viršaus šaukštu tolygiai paskleiskite paruoštą bulvių košę ir apkepą dar 15 min. pašaukite į orkaitę. Tiekite apibarsčius šviežiais pipirnių daigais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668