4 riekelės itališkos tamsios duonos,
8 griežinėliai keptos viščiukų krūtinėlių filė,
keli romėninių salotų lapai,
100 g šviežiai atpjauto kietojo brandinto sūrio,
svogūnų laiškų.
U ž t e p u i:
2 kietai virto kiaušinio tryniai,
2 skiltelės česnako,
4 ančiuviai,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštelis citrinų sulčių,
pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Duoną iš abiejų pusių paskrudinkite sausoje keptuvėje, orkaitėje arba skrudintuvėje. Smulkintus kiaušinių trynius, ančiuvius, česnakus sumeskite į plakimo indą, ten pat supilkite aliejų ir citrinų sultis ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu - masė turi būti tiršta.
Pagal skonį pagardinkite ją šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Ant kiekvienos duonos riekelės dėkite nuplautą ir gerai nusausintą salotų lapelį, užkrėskite padažo ir uždėkite po kelis plonyčius vištienos griežinėlius. Sūrio drožtuvu užtarkuokite parmezano. Brusketas puoškite svogūnų laiškais.