Tešla:
300g. miltų,
200g. sviesto,
100g. cukraus,
kiaušinis,
vanilinio cukraus,
žiupsnelis kepimo miltelių.
Kremas:
stiklinė grietinės,
250g. sviesto,
stiklinė cukraus pudros,
vanilinio cukraus,
truputį romo aliejaus.
GAMINIMAS:
Miltus sukapoti su sviestu, suberti cukrų, kepimo miltelius. Tada įmušti kiaušinį (kad tešla būtų puresnė, pirma dėti trynį, o paskui pusę išplakto baltymo) ir greitai užminkyti tešlą. Valandą palaikyti šaldytuve. Atšaldytą tešlą iškočioti 0,5 cm. storiu sluoksniu ir formele išpjauti skritulius. Sviestą kremui ištrinti su cukrumi, maišant po truputį dėti grietinę, įpilti romo aliejaus. Ant iškepusių pyragėlių dėti kremą, puošti pjaustytais vaisiais ar želė gabalėliais.