600 g vištienos filė,
250 g salierų,
250 g raugintų agurkų,
300 g padžiūvusios duonos,
2 šaukštai aliejaus,
4-5 šaukštai majonezo,
druskos.
GAMINIMAS:
Vištienos filė dėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užkaiskite. Nuo viralo nugraibykite putas, sumažinkite ugnį ir pasūdykite. Nesandariai uždenkite dangčiu ir šutinkite 20 minučių. Tada mėsą išgriebkite ir ataušinkite. Vištienos filė ir raugintus agurkus supjaustykite šiaudeliais.
Salierą nulupkite, supjaustykite plonais šiaudeliais, berkite į kiaurasamtį ir tris minutes palaikykite sūdytame verdančiame vandenyje. Duoną supjaustykite nedideliais tašeliais ir 2-3 minutes paskrudinkite su aliejumi. Mėsą, agurkus ir salierus sumaišykite, ant jų krėskite majonezą. Atskirai tiekite duonos skrebučius.