"Babilono" pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



"Babilono" pyragas


INGREDIENTAI:

Tešla:
300g miltų,
300g margarino,
100g cukraus pudros,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės,
šaukštas kepimo miltelių,
vanilinio cukraus,
1/2 stiklainio džemo,
250g bakalie (riešutai, migdolai, razinos).

Kremas:
4 šaukštai cukraus pudros,
4 tryniai,
vanilinio cukraus,
2 šaukštai miltų,
šaukštas krakmolo,
1/2 l. pieno,
pakelis margarino arba sviesto,
vieno citrinos sulčių,
pusės citrinos žievelė.


GAMINIMAS:

Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, sukapoti su margarinu, suberti cukrų, sudėti trynius, grietinę. Užminkyti pakankamai kietą tešlą. Iškočioti į dvi dalis, sudėti į kepimo skardas, patepti džemu, o ant viršaus supilti išplaktus su dviem šaukštais cukraus baltymus. Apiberti kapotais riešutais, migdolais, razinomis. Kepti 15 min., ataušinti.

Trynius ištrinti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, įberti miltų ir krakmolo, išmaišyti su stikline pieno. Kitą stiklinę pieno užvirti, supilti ankščiau paruoštą masę ir virti, kol pradės stingti. Sviestą gerai išsukti ir dalimis sudėti atvėsintą kremo masę, gerai išmaišyti. Supilti citrinos sultis ir suberti tarkuotą žievelę. Kremu sutepti abiejų iškepusių pyragų apatines puses, kad riešutai būtų viršuje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668