Prancūziškas batonas,
stiklainėlis spanguolių džemo,
po 100 g rikotos ir
riebios varškės,
šaukštelis medaus (jei mėgstate saldžiau, medaus dėkite daugiau),
šaukštas grietinėlės,
50 g sviesto,
šaukštelis nutarkuotų citrinų žievelių,
pagal skonį cinamono,
šviežių čiobrelių šakelių (papuošti).
GAMINIMAS:
Duoną supjaustykite vidutinio dydžio riekutėmis, iš abiejų pusių paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite. Varškę ir rikotą iki vientisos masės išsukite su grietinėle ir medumi, įmaišykite nutarkuotas citrinų žieveles, suberkite cinamoną.
Ant atvėsintų duonos riekelių saikingai tepkite sviesto, tada - gausiai rikotos ir varškės masės. Ant viršaus dėkite po šaukštelį bruknių džemo. Užkandėlę išdėliokite ant medinio padėkliuko, šalia dėkite šviežių čiobrelių šakelių.