700 g šaldytų pangasijų filė be odos,
90 g porų,
1 pakelio (50 g) šviežių mažujų špinatų,
1 indelio (250 ml) grietinėlės,
0,195 kg lietuviškų morkyčių,
pusės pakelio (200 g) plikytų ir laukinių ryžių mišinio,
cukinijos (apie 250 g),
50 g sviesto.
GAMINIMAS:
Atitirpinkite pangasijų filė, nupilkite vandenį, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, pagardinkite druska, pipirais, jei turite - žuvies prieskoniais. Tada žuvies juosteles susukite dailiais suktinukais, sutvirtinkite juos mediniais smeigtukais. Žuvį sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į 175 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite apie 10-13 min.
Kol keps, paruoškite garnyrą. Ryžius nuplaukite, suberkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai praeis maždaug 10 minučių, paragaukite - turėtų būti išvirę. Daržoves nuplaukite, nusausinkite, porus supjaustykite žiedais, cukiniją - šiaudeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite jame daržoves, pabaigoje užpilkite grietinėlės. Iškepusius žuvies suktinukus apipilkite padažu, patiekite su ryžiais.