200 g morkų,
300 g burokėlių,
2 bulvės,
200 g marinuotų agurkų,
50 g nuplautų razinų,
100 g konservuotų žirnelių,
200 g svogūnų,
tarkuota citrinos žievelė.
U ž p i l u i:
1-2 stiklinės daržovių nuoviro,
100 g aliejaus,
100 g raudonojo sauso vyno,
šaukštas citrinos sulčių,
1 1/2 šaukšto Dižono garstyčių (tiks ir įprastinės),
2 šaukštai 3 proc. acto,
druskos ir maltų pipirų pagal skonį,
virto kiaušinio papuošimui.
GAMINIMAS:
Morkas išvirkite kartu su burokėliais ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite kelias atskirai virtas bulves. Atvėsusias daržoves sumaišykite su kubeliais supjaustytų marinuotų agurkų, nuplautomis razinomis, konservuotais žirneliais, šiaudeliais supjaustytais svogūnais ir tarkuotomis citrinos žievele.
Mišrainės užpilui į puodą supilkite daržovių nuovirą, aliejų ir raudonąjį sausą vyną, šaukštą citrinos sulčių, įdėkite pusantro šaukšto Dižono garstyčių, 3 proc. acto, įberkite druskos, maltų pipirų. Gautą masę kaitinkite, iki užvirs, į ją suverskite mišrainę ir laikykite uždengę dangčiu apie pusvalandį. Tada sudėkite į mišrainei skirtą indą, papuoškite virto kiaušinio griežinėliais.