Stiklinė virtų ilgagrūdžių ir laukinių ryžių,
anties krūtinėlė,
4 salierų stiebai,
200 g konservuotų ananasų,
50 g anakardžių riešutų,
maltų pipirų,
druskos.
G a r d i n t i:
nedidelis apelsinas,
kiaušinis,
šaukštas garstyčių žirnelių,
šaukštas medaus,
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Antieną įtrinkite prieskoniais ir apkepkite ant grotelių po 7-10 minučių iš visų pusių. Tada ataušinkite ir supjaustykite juostelėmis. Salierus suraikykite plonais griežinėliais, ananasą sukapokite gabaliukais. Paruoškite užpilą. Apelsiną nuplaukite, nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis.
Jas sumaišykite su garstyčiomis ir medumi. Dėkite išplaktą kiaušinį. Nenustodami plakti plona srovele supilkite aliejų. Sumaišykite ryžius, salierus, antieną ir ananasus, liekite padažą. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, sukapokite ir apibarstykite salotas.